Üdvözöljük a Varázstorony Online Vetélkedő 2018-2019 honlapján!

Az Online Vetélkedőt az egri Eszterházy Károly Egyetem VARÁZSTORONY egysége (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központja) indítja útjára. Vetélkedőnk négy témakörben és négy fordulóban állítja megmérettetés elé az érdeklődőket. Mind az négy fordulóban a megoldási felületen megjelenő feleletválasztós tesztlapokat kell kitölteni és a válaszokat egy gombnyomással beküldeni. A lapok kinyomtatására, papíralapú levelezésre nincs szükség.

Az Online Vetélkedő témaköre: Csillagászati és fizikai érdekességek.

Vetélkedőnket egy izgalmas és szórakoztató kalandtúrának terveztük, amely nem csak a Varázstorony egységeit segít jobban megismerni, hanem a mindennapi életben is előforduló érdekes és meglepő jelenségek, technikai vívmányok terén is felvilágosítást nyújt. A tesztlapok a Varázstorony egységeinek megfelelően a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Varázsterem, és a Kísérleti feladatok kategóriákat fedik le. A kérdések megválaszolásához nem föltétlenül szükséges a helyszín ismerete. A honlapunk (www.varazstorony.hu), illetve a feladatokban külön is megnevezett linkek, elvezetnek a válaszadáshoz szükséges ismeretanyaghoz.

Az Online Vetélkedő versenyzői: 7. osztályos korosztály

Online Vetélkedőnket elsősorban a már évek óta megrendezésre kerülő VARÁZSTORONY VETÉLKEDŐ néven ismert háromfordulós országos verseny részének terveztük, aminek résztvevői hagyományosan 7. osztályos tanulók. Az Online Vetélkedővel nem a döntőre való bejutást szeretnénk megnehezíteni, hanem épp ellenkezőleg, egy játékos edzés, és önértékelésre is alkalmat adó felkészítés keretében megvilágítani azt, hogy milyen típusú, nehézségű és mennyiségű kérdés várható a döntőben.

Ezen túlmenően azonban az Online Vetélkedő nyitva áll minden kíváncsi és izgalmakat kedvelő egyéni versenyző számára is, aki a Varázstorony Vetélkedőn nem kíván-, vagy nem tud részt venni. Egyéni jelentkezők (akár más korosztályból) is regisztrálhatnak az Online Vetélkedőre, és teljesítményük alapján a 4. forduló végén egy online igazolást kapnak a képzés teljesítéséről, illetve pontszámaik alapján arany-, ezüst-, vagy bronz minősítésű, névre szóló oklevelet is kinyomtathatnak a vetélkedő végeztével.

AZ ONLINE VERSENY IDŐSZAKA: 2018. december 20 – 2019. március 20.

Az Online Vetélkedőre regisztrált (regisztrálás részleteit lásd a Versenyzőknek linken a fenti menüben) versenyzők számára december 20.-án válik láthatóvá az első sorozat feladatlap. Ezek megoldási és beküldési határideje 2019. január 16., 23 óra 59 perc.

Ugyanezen a felületen jelennek majd meg az újabb és újabb elektronikus feladatlapok az ezt követő három fordulóban is, melyeket rendre a február 6., február 27., és március 20. határidőkre kell beküldeni. Az egyes szakaszokban szerzett pontokat és a feladatlapok megoldó kulcsait a beküldési határidő lejárta után néhány héttel megjelenítjük a megoldási felületen.

Mintafeladatok

Tájékoztatóul elkészítettünk egy sorozat mintafeladatot (lásd a Mintafeladatok linken a fenti menüben). Ezek mindegyike belépés és regisztrálás NÉLKÜL is elérhető, megoldható és gombnyomással beküldhető, a tesztlapok kiértékelése és a helyes válaszok a beküldés után azonnal láthatóvá válnak. Így mindenki felmérheti, hogy mennyi időbe, energiába és felkészülésbe kerül az egyes tesztfeladatok megoldása.

További hasznos információk: a Versenyzőknek linken a fenti menüben!

Reméljük, hogy bemutatkozásunk megnyerte a tetszését és szeretettel várjuk, hogy mielőbb találkozzunk az Online Vetélkedőn!